“Als ontwerper ben je
de regisseur van de beleving van de ander” 

Deze uitspraak heeft mij altijd gefascineerd. Het gaat over het vertellen van het verhaal van mensen. Precies de reden waarom ik de opleiding Interior Design & Styling aan de Jan des Bouvrie Academie van Saxion Next in Deventer ben gaan volgen. Leren ontwerpen en leren adviseren. De vraag achter de vraag ontdekken en niet alleen maar ontwerpen vanuit je eigen artistieke visie. Mijn periode bij Vos interieur gaf mij die bevestiging. Ontwerpen voor mensen is echt mijn ding.

Trends
Een belangrijke tak van sport en essentieel voor mijn werk is de fascinerende wereld van de trends. Hiermee kwam ik in aanraking in mijn samenwerking met trendwatcher Alex Speelman en Meindert Bos. Het gaat mij er niet om of stippen of strepen in de mode zijn. Het is de onderliggende verandering van behoefte en gedrag van mensen die ik zo interessant vind. Dat is wat een trend werkelijk is. Bijvoorbeeld leven in een wereld waarin we vrij zijn van tijd en plaats. Door de technologie kunnen we bijvoorbeeld terug kijken wat we willen en waar we maar willen.
En we willen meer. We zien een toename in de behoefte aan vrijheid. En wat betekent dat voor ons interieur? De tv is voor steeds meer mensen al lang niet meer het belangrijkste object in huis die de plaats en richting van de bank bepaalt. En er is een steeds sterkere behoefte naar kleiner wonen zichtbaar vanwege minder onderhoud, minder financiële druk, minder materiële belasting en meer tijd en geld voor lekker eten, bijzondere ervaringen, reizen en ontmoeten van vrienden.

Inspiratie
Een groot deel van mijn inspiratie haal ik uit architectuur, kunst, psychologie en de verschillende culturen en mensen die ik ontmoet.
Ik bezoek graag exposities, lezingen, vakbeurzen en ga veel op reis.
Jaarlijks bezoek ik in ieder geval de vakbeurs ‘Salone del Mobile’ in Milaan en de ‘Dutch Design Week’ in Eindhoven om veranderingen van trends op tijd te kunnen zien aankomen. Maar ook muziek en verlichting tijdens een concert zetten mijn radar voor ontwerpen aan.

Klanten
Een greep uit klanten waarvoor ik heb mogen ontwerpen zijn kantoren zoals VSO makelaars, Regiobank, en Junco projectontwikkelaars. Diverse zorginstellingen zoals MC Groep en begeleid wonen. Horeca zoals Restaurant Schokland, Le Mirage en Lunchcafé Sisters. Maar ook voor bedrijven zoals sauna Thermae 2000, veranda showroom Willem Wierda in Zwolle, theater ’t Voorhuys en veel bijzondere particulieren.

Yoni Evers – Ontwerper

Yoni Evers in het kort
Yoni Evers is afgestudeerd aan de opleiding Interior Design & Styling van de Jan des Bouvrie academie in Deventer. Voor dat ze haar eigen bureau is gestart, heeft ze gewerkt bij Vos interieur in Groningen en bij trendwatcher Alex Speelman van B&C International in Nunspeet. Daarnaast heeft ze zich verdiept in de specialistische aspecten van verlichting. Hiervoor heeft ze gewerkt bij het verlichtingsadviesbureau 2 be Lighted in Groningen en Blaricum. Zij doet trendonderzoek en is goed ingevoerd in kunst en cultuur. Ze bezoekt daarvoor regelmatig tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Haar kantoor is gevestigd in het centraal gelegen Emmeloord. Hierdoor heeft ze klanten van Groningen tot aan Maastricht.